Волейболісти польської “Ресовії“ вибороли другий за значимістю європейський клубний трофей – Кубок ЄКВ.

У фіналі “Ресовія“ з однаковим рахунком 3:0 двічі обіграла німецький “Люнебург“. Найкращим бомбардиром матчу-відповіді став французький діагональний Стефан Буайє, який набрав 14 очок за два сета. Він реалізував 71% атак (10/14) і зробив чотири блоки.

Після двох виграних партій наставник польської команди Джампаоло Медеї зробив сім замін, відправивши відпочивати Фабіана Джизгу, Кароля Клоса, Якуба Кохановського, Ясіна Луаті, Торі Дефалько, Павла Заторського та Буайє. Резервісти довели матч до перемоги і зробили перевагу на блоці ще більшою (16-7).

“Ресовія” стала першою польською командою, яка здобула Кубок ЄКВ. У 2012 році команда із Жешува вже грала у фіналі, але програла московському “Динамо”.

Цьогорічний сезон “Ресовія” розпочала у Лізі чемпіонів, але не вийшла з групи з “Трентіно” та “Туром”. Після цього команда перемістилася до чвертьфіналу Кубка ЄКВ, де у “золотому сеті” обіграла інший польський клуб “Заверці” (3:0, 0:3, 15:11). У півфіналі “Ресовія“ двічі обіграла турецький “Фенербахче“ (3:0, 3:1).

Представник Польщі взяв уже другий єврокубок цього сезону. Раніше “Варшава“, де виступає український блокуючий Юрій Семенюк, здобула Кубок виклику.

Кубок ЄКВ-2023-2024. Чоловіки. Фінал. Матч-відповідь

Ресовія (Жешув, Польща) – Люнебург (Німеччина) – 3:0 (27:25, 25:18, 25:22)

Перший матч – 3:0