Волейболісти польського клубу “Ястшембські” у півфіналі Ліги чемпіонів за сумою двох матчів виявилися сильнішими за турецький “Зіраатбанк”.

Після “сухої” перемоги в домашньому матчі, в гостях “Ястшембські” достатньо було виграти дві партії, і підопічні Марсело Мендеса швидко впоралися з цим завданням. Гості вирвали перемогу у двох напружених кінцівках – 34:32 та 27:25.

У першому сеті у “Зіратбанку” феєрил в атаці діагональний Вутар Тер Маат (8/12, 67%), але цього виявилося недостатньо. У “Ястшембські” 9 очок за сет набрав його візаві Жан Патрі, а переможний м'яч у контратаці забив Томаш Форнал.

У другій партії Меттью Андерсон здобув для “Зіратбанку” сетбол (25:24), але далі очки набирали лише гості. Рафал Шимура зрівняв рахунок, Норберт Хубер зробив ейс, а Тер Маат допустив фатальний промах. Після цього обидві команди відправили на майданчик резервістів.

Другий фіналіст турніру визначиться 21 березня у матчі між двома італійськими клубами. У першій зустрічі “Трентіно” з рахунком 3:1 обіграло “Чивітанову”.

Фінал Ліги чемпіонів пройде 4 травня у Стамбулі. Команда Мендеса другий рік поспіль боротиметься за головний клубний трофей Європи. Минулого року “Ястшебські” вперше в історії зіграв у вирішальному матчі та поступився іншій польській команді – “Заксі” (2:3).

Ліга чемпіонів. Півфінал. Матч-відповідь

Зіраатбанк (Анкара, Туреччина) – Ястшембські (Ястшембе-Здруй, Польща) – 2:3 (32:34, 25:27, 25:16, 25:21, 7:15)

Перший матч – 0:3