Збірна Італії виступить у відбірковому турнірі чемпіонату Європи-2017, перший тур якого відбудеться в Южному 16-18 вересня, без свого лідера останніх років Валентини Діуф та ліберо Моніки Де Дженнаро.

ДІУФ

Валентина Діуф, хоча і була в розширеному списку на відбірковий турнір, в інтерв'ю «Tg Sport» на телеканалі «Раі-2» навідріз відмовилася виступати за збірну у відбірковому турнірі чемпіонату Європи-2017:

- Я не братиму участь у відбіркових матчах чемпіонату Європи, тому що я не хочу мати нічого спільного з тренерським штабом (зараз збірної Італії керує помічник Марко Боніти на Олімпіаді-2016 Крістіано Луччі).

Як відомо, головний тренер збірної Італії на Олімпіаді-2016 Марко Боніта виключив Діуф зі складу команди, повідомивши ії про це смс-кою за день до вильоту в Бразилію:

- Я дуже хотіла зіграти в Ріо, я жила цією мрією. Коли я була виключена текстовим повідомленням зі збірної, була дуже зла.

- У мене була довга розмова з нею, мені б хотілося, взяти її з собою, - розповів Крістіано Луччі газеті «Repubblica». – Але виключення з Ріо було важким удар для неї. Вона сказала, що зараз за краще зробити перерву

ДЕ ДЖЕННАРО

Моніка Де Дженнаро - краща ліберо чемпіонату світу-2014, яку южненські вболівальники можуть пам’ятати по іграм проти «Хіміку» у складі італійського «Конельяно» в сезоні-2014/15, вибула зі складу вже незадовго до старту змагань. Причина – травма, яку вона зазнала під час автомобільної аварії наприкінці серпня. 9 вересня офіційний сайт Італійської Федерації волейболу повідомив, що ії замінить Джулія Леонарді («Модена»).

СКЛАД КОМАНДИ

На зборі, який тривав з 26 серпня, у складі збірної Італії під керівництвом Крістіано Луччі працювали ще 13 волейболісток: Анастасія Гуерра, Валентіна Тіроцці, Офелія Малінов, Анна Данезі, Рафаела Фоліє, Катеріна Босетті, Беатріс Паррокьяле, Анна Ніколетті, Алессія Орро, Паола Егону, Міріам Сілла, Крістіна Кірікелла та Сара Боніфачо. Всі вони, враховуючи ліберо Леонарді, і були включені, до заявки команди на відбірковий турнір.

ФОТО прибуття збірної Італії до Южного ТУТ.

За матеріалами прес-служби ФВУ