Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник повідомив, що контракт з Угісом Крастіньшем продовжувати не будуть.

Отже, чоловіча збірна України з волейболу матиме нового головного тренера.

Крастіньш очолював команду з 2017 року. За цей час “синьо-жовті” перемогли у і Золотій Євролізі (2017), двічі ставали срібними призерами Золотої Євроліги (2021 та 2023), двічі виходили до чвертьфіналу чемпіонату Європи (2019 та 2023), стали бронзовими призерами Кубка претендентів (2023) та вийшли до 1\4 фіналу чемпіонату світу (2022).

Процедура нового головного тренера у збірній Україні з волейболу відбувається щорічно, у попередні роки з Крастіньшем продовжували контракт. За словами Мельника, прийом документів на вакантну посаду триватиме до 4 квітня.

“До 4 квітня триває прийом документів. Федерація волейболу України давно визначилася, кого буде підтримувати. Таку згоду, в принципі, дав і основний спонсор, який буде оплачувати роботу цього тренера”,  цитує Мельника Суспільне Спорт.

Поки кандидатуру федерації Мельник не називає.

“Не можу сказати, хто буде новим тренером. Буде конкурс, може, виграє й інший. Але, хто б не був, насамперед хочу подякувати Угісу Крастіньшу, нашому тренеру, який дуже багато зробив для українського волейболу, приніс до нас ту європейськість, дав правильний напрямок. Але час іде, і нам потрібно рухатися вперед”, розповідає президент ФВУ.