Болгарська федерація волейболу планує підписати 5-річні контракти із гравцями чоловічої та жіночої національної збірних із прицілом на Олімпіаду-2028.

Федерація хоче убезпечити себе від ситуацій, коли гравці за власним бажанням вирішують пропустити сезон у збірній чи конкретний турнір. Деталі роз'яснив президент федерації Любомир Ганєв.

“Ми запропонуємо 5-річні контракти приблизно 25 гравцям чоловічої та жіночої збірних. Таким чином, тренери будуть розуміти, на кого вони точно можуть розраховувати, а кожен гравець не зможе вибирати, в якому турнірі він хоче грати, а в якому – ні. Федерація зобов'язується надати кожному гравцеві допомогу тренерів, страховку та все необхідне. Якщо, не дай Боже, хтось із учасників отримає травму, він отримає повну підтримку для свого одужання, а також грошову компенсацію.

Якщо гравець влітку хоче відпочити та поїхати у відпустку з дружиною – він вибуває! Наша ідея в тому, що кожен гравець не має самостійно вирішувати, коли грати, а коли відпочивати. Звичайно, якщо є проблеми зі здоров'ям, травми та проблеми іншого характеру, то вони обговорюватимуться зі штабом команди. Якщо необхідне лікування чи відпочинок, його дадуть, після чого ми знову будемо розраховувати на цього спортсмена”, – сказав Ганєв в інтерв'ю Sportal.bg.

Нагадаємо, що новим тренером чоловічої збірної Болгарії став Джанлоренцо Бленджіні. Італійський тренер підписав контракт за схемою 3+2. У 2026 році його буде автоматично продовжено при досягненні збірної певних результатів. Основна мета для Бленджіні – розвиток молодих талантів та попадання на олімпійський турнір у 2028 році. Як стверджує Tema Sport, Бленджіні зароблятиме 150 тис. євро на рік.