Національна збірна України з волейболу розпочала перший тренувальний збір в Городку, на базі клубу “Епіцентр-Подоляни”.

Волейболісти вперше зібралися під керівництвом нового головного тренера, аргентинського фахівця Рауля Лосано.

Наразі під його керівництвом тренується 15 гравців, представників українських клубів.

зв’язуючі: Сергій Євстратов (“Прометей”), Андрій Стеблецький (“Юракадемія”), Владислав Діденко (“Епіцентр-Подоляни”);

діагональні: Дмитро Шаповал (“Прометей”), Віктор Шаповал (“Житичі-Полісся”), Данило Уривкін (“Епіцентр-Подоляни”);

догравальники: Дмитро Янчук (“Прометей”), Євген Кісілюк (“Епіцентр-Подоляни”), Олександр Наложний (“Епіцентр-Подоляни”), Микита Лубан (“Житичі-Полісся”);

блокуючі: Максим Дрозд (“Епіцентр-Подоляни”), Олександр Коваль (“Епіцентр-Подоляни”), Денис Велецький (“Прометей”), Микола Рудницький (“Житичі-Полісся”);

ліберо: Андрій Жуков (“Епіцентр-Подоляни”).

У понеділок до команди долучаться Едуард Штерик, який завершує клубний сезон з “Буковиною” і Олександр Бойко із “Прометея”, котрий наразі зайнятий вирішенням побутових проблем.

Польський фахівець Петр Ґрабан та італієць Аґустін Брісколі, котрі асистуватимуть Лосано, розпочнуть роботу починаючи з 2 травня, коли українська збірна проводитиме другий етап збору в Польщі. Там же команду поповнять і гравці, які виступають за кордоном. Поки ж Лосано асистують тренер юнацької збірної України Костянтин Рябуха і представник тренерського штабу молодіжки В'ячеслав Гриньов, котрий водночас виконує функції перекладача з італійської.

Додамо, що запрошення на перший етап зборів отримали всі волейболісти, які увійшли в розширений список. Але відсутні з різних причин, найперше посилаючись на стан здоров'я, від викликів відмовилися. Бажаємо їм найшвидшого одужання.

“Мені дуже важливо, щоб гравці мали бажання виступати за збірну України, - сказав у першому слові до нових підопічних Рауль Лосано. - По-іншому, як на мене, в час, коли триває війна, бути не може. Для мене особисто підтримати Україну в цей важкий час - велика честь”.