Відомий арбітр і спортивний функціонер, голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Михайло Мельник відтепер матиме ще більше важелів для зміцнення авторитету України за кордоном.

Зокрема це стосується діяльності Михайла Григоровича у сфері розбудови студентського спорту і передусім волейболу.

Приємна новина надійшла з Лозанни -- штаб-квартири Міжнародної федерації студентського спорту (FІSU). Виконком цієї організації обрав Михайла Мельника заступником голови Технічного комітету з волейболу FISU.

Уперше за роки нашої незалежності представник вітчизняного студентського спорту увійшов до одного з основних підрозділів FІSU. Михайло Мельник, крім того, стане куратором усього суддівського корпусу, який обслуговуватиме найрізноманітніші змагання під егідою FІSU (Універсіади, турніри гімназистів, чемпіонати світу серед студентських команд тощо). Тож під його опікою відтепер – відбір молодих суддів, їхня підготовка, призначення на матчі, оцінка роботи…

Подання документів і процедура обговорення кандидатур, призначення та затвердження новообраним Виконкомом FІSU тривала з серпня цього року. Кандидатура Михайла Мельника отримала всебічну підтримку на всіх етапах відбору. Його кандидатуру активно «просувала» Міжнародна федерація волейболу, яка в офіційному листі до FІSU запевнила, що саме український волейбольний рефері є одним з кращих арбітрів світу.

У його послужному списку фаховий арбітраж на багатьох волейбольних турнірах світового масштабу. Це -- два фінали чемпіонатів світу (серед дорослих – 2010 року в Італії та серед юніорів -- 2011 року в Аргентині), фінальний континентальний олімпійський відбір серед чоловічих команд 2008 року в турецькому Ізмірі, фінал чоловічої Ліги чемпіонів-2009 у Празі, фінал Кубка Виклику серед жіночих команд 2012 року в Баку, чотири фінальних турніри чемпіонатів Європи… Усього понад 500 матчів найвищого міжнародного рівня.

Сподіваємося, що на новій важливій ділянці роботи Михайло Григорович укотре продемонструє свої найкращі фахові якості, сприятиме розвитку волейболу в нашій країні.

Про це пише прес-служба ФВУ