За підсумками відбіркових турнірів у Бразилії, Японії та Китаї визначились шість чоловічих волейбольних збірних – учасників олімпійського турніру у Парижі-2024.

24 команди жеребкуванням було розбито на три групи, в яких зіграли в одне коло. По дві найкращі з кожної вісімки здобули путівки до столиці Франції.

У групі А переможцем стала Німеччина (7 перемог – 0 поразок, 21 очко), друге у Бразилії (6 перемог – 1 поразка, 15 очок).

a

Збірна США (7 перемог – 0 поразок, 20 очок) впевнено виграла групу B. Друге місце у боротьбі зі Словенією посіла Японія (5 перемог – 2 поразки, 16 очок).

З групи С до Парижа кваліфікувалися Польща (7 перемог – 0 поразок, 18 очок) та Канада (5 перемог – 2 поразки, 15 очок).

Вони приєдналися до господаря олімпійського турніру – Франції.

Ще п'ять учасників визначаться за світовим рейтингом на момент завершення Ліги націй-2024. Пріоритет матиме команди, чиї континенти ще не представлені на олімпійському турнірі. З огляду на те, що серед учасників Олімпіади вже є збірні з Європи, Азії, Північної Америки та Південної Америки, одне місце резервується за найсильнішою командою Африки.

Прямо зараз за світовим рейтингом на Олімпіаду проходять: Італія (3), Аргентина (6), Словенія (7), Сербія (9) та Єгипет (18).