35-річний діагональний Бартош Курек підписав дворічний контракт із польською “Заксою”.

З 2020 року зірковий польський волейболіст виступає у Японії за “Нагою”. Після цього сезону Бартош вирішив повернутися на батьківщину, незважаючи на пропозиції з Японії та Туреччини.

Курек проведе наступні два сезони у “Заксі”, де вже грав на початку своєї кар'єри (2005–2008). Потім у його кар'єрі були польські клуби “Скра”, “Ресовія”, “Щецин” та “Варшава”, італійські клуби “Чивітанова” та “Монца”, московське “Динамо” та турецький “Зіраатбанк”.

У складі збірної Польщі Курек вигравав чемпіонат світу-2018, чемпіонати Європи (2009, 2023), Світову лігу-2012 та Лігу націй-2023.

“Закса” цього сезону займає 10-е місце в національному чемпіонаті. Команда не потрапила до розіграшу Кубка Польщі та вилетіла з Ліги чемпіонів після першого раунду плей-оф. По ходу сезону “Закса” відправила у відставку головного тренера Туомаса Саммелвуо, а нещодавно свою посаду втратив президент клубу Петро Шпачек.

Після сезону “Заксу” залишать діагональні Лукаш Качмарек (переходить до “Ястшембські”), догравальники Бартош Беднож (переходить до “Ресовії”) та Олександр Сливка (виступатиме у “Санторі”, Японія).

За інформацією європейських ЗМІ, клуб хоче підписати Вільфредо Леона з італійської “Перуджі”. Крім того, “Заксі” приписують інтерес до Ервіна Нгапета з турецького “Халкбанку”.