Як стало відомо, Всеросійська федерація волейболу повідомила клуби суперліги і вищої ліги А про зміни регламенту чемпіонату, пов'язані зі статусом легіонерів.

Зміни пов'язані з поправками міністерства спорту РФ до наказу про спортсменів-громадян Союзної держави, утвореного Російською Федерацією і Республікою Білорусь.

У російських клубів не буде обмежень по кількості білоруських волейболістів в заявці на сезон. Оплата всіх внесків і санкцій за білоруських спортсменів буде проводитися як за російських спортсменів.

Очікується, що новий пункт регламенту буде викладено в такій редакції: "У команд, які беруть участь в матчі, в будь-який момент гри, з 6 (шести) гравців, які перебувають на майданчику, не менше 4 (чотирьох) повинні мати право виступати за збірну команду Російської Федерації. На майданчику загальне число іноземних спортсменів та / або спортсменів Республіки Білорусь не повинно бути більше двох одночасно".

Таким чином, в чемпіонаті Росії збережеться схема 4 росіянина + 2 нероссіяніна на майданчику, але клуби зможуть мати ротацію легіонерів за рахунок білоруських гравців.

У поточному сезоні в російській суперлізі виступають три білоруських гравця - блокуючий Сергій Бусел ("Нова"), діагональні Родіон Міскевич ("Урал") і Артур Удріс ("Факел").

rodion miskevich
Родіон Міскевич \ фото: volleyufa.ru