Головний тренер “Аланти” оцінив результати сезону 2023-2024.

– Яким для нас вийшов сезон 2023\24? Позитивні/негативні моменти.

– Сезон більш ніж вдалий. Ми обіграли всіх своїх основних суперників, якщо не брати до уваги “Прометей”, який укомплектований чотирма легіонерами та більшістю гравчинь збірної України під Лігу Чемпіонів. З негативного навіть пригадати нічого. Були важкі ігри, які проходили не так, як ми хотіли, але це нормально. Жодна команда не грає весь час краще та краще. Бувають моменти пікової форми, і навпаки, стагнація, занепад. Важливо вигравати потрібні ігри. І ми з цим справились. Потужна, емоційна кінцівка чемпіонату цьому доказ.

Вітаємо “Прометей” із “золотом”, найпотужнішу команду країни, і нашого основного суперника. Та “Буковинку”, яка оформила “бронзу” в чемпіонаті. А ще, цікаво було спостерігати як у кубкових іграх, “Балта” перемогла “Буковинку”. Але, на мій погляд, наш півфінальний матч з командою Артема Дигтяренка сильно вимотав їх команду, тому вони не на повну грали з командою Андрія Романовича. Але і “Балта” дуже гідно виступила цього року. Сподіваємось їх побачити й наступного сезону.

– Як змінилась “Аланта” за цей ігровий рік?

– Дуже добре, що нам вдалось зберегти кістяк команди. Тому ми більше згуртувалися. Нам вдалось добре награти команду, взаєморозуміння вийшло на інший рівень, гарно увімкнулись в ігри молоді гравчині. Ми собі могли дозволити гарну ротацію під час змагань. Виграли всі основні ігри тільки тому, що буквально кожен член команди зробив свій внесок. І було б чудово, щоб основний склад команди зберігся і на наступний сезон. Зараз ми цим і займаємось, формуємо колектив.

– Яка позиція на полі має найбільший попит? Гравчинь якого амплуа не вистачає в чемпіонаті?

– Мені здається, що яскраво виражених діагональних мало. Гравчинь інших позицій більше. Інша справа в якості. В чемпіонаті потрібна здорова конкуренція, щоб команди змагались, ставали кращими кожен день. Тільки в конкурентному середовищі гравці можуть зростати. Тоді буде більше професіоналів. Зараз дуже багато молодих гравчинь. Треба в них вкладати сили та час. Це наше майбутнє.

alanta