Сербський блокуючий Марко Подрашчанін підписав дворічний контракт із італійською “Чивітановою”.

Подрашчанин вже захищав кольори “Чивітанови” протягом восьми сезонів (2008–2016), після чого виступав за “Перуджу (2016–2020) та “Трентіно” (2020–2024). З усіма командами він виграв чемпіонат Італії. З “Чивітановою” – двічі.

“В свій час ми розлучилися з Марком лише через ліміт на іноземців, – зазначив віце-президент “Чивітанови” Альбіно Массачезі. – Бажання Подрашчаніна повернутися до нас підштовхнуло нас до підписання. Наприкінці свого останнього сезону в “Трентіно” Марко думав лише про “Чивітанову”, як про пункт призначення, не розглядаючи інших варіантів. Ми говоримо про майстра, який буде орієнтиром для молодих не лише за якістю своєї гри, а й з погляду менталітету та досвіду”.

37-річний Подрашчанин планує завершити кар'єру в “Чивітанові”. Після Олімпіади-2024 блокуючий оголосив про завершення кар'єри у національній команді.

“Вісім років тому я обіцяв, що повернусь і дотримався слова! Я радий, що можу завершити кар'єру у своїй улюбленій команді. Почуття повернули мене сюди. Команда у нас молода, але талановита і може похвалитися багатьма хлопцями, які були героями на Олімпійських іграх у Парижі”, – сказав Марко.

У гравця давно є італійський паспорт, а зараз “Чивітанова” разом із федераціями вирішує питання про набуття Марко італійського спортивного громадянства, щоб він перестав вважатися легіонером.

Минулого сезону “Чивітанова” посіла 5-е місце у чемпіонаті Італії. Влітку команду очолив Джампаоло Медеї, який уже приводив її до чемпіонства у 2019 році.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от A.S. Volley Lube Civitanova (@asvolleylube)