Головний тренер ВК «Сєвєродончанка» Гарій ЄГІАЗАРОВ відповів на декiлька питання напередодні 2-го фінального туру. Нагадаємо, сєвєродонецька команда з трьома поразками йде на 4-му місці в квартеті.

- Гарію Шамоєвичу, по-перше про перший…

- Ми жахливо зіграли у нападі у всіх матчах, від цього, звісно, і результат. Наскільки нам вдасться виправити положення, покажуть вже ігри в Запоріжжі. Але є певні кадрові складнощі. У мене й так обмежений вибір гравців, а в цьому турі не зможе грати як нападник Інна Деніна, вона буде допомагати нам як ліберо (така ситуація вже траплялася у «Сєвєродончанки» в домашніх та виїзних матчах з «Галичанкою». – прес-служба). На жаль, коротка лава не дозволяє вносити корективи, коли у когось не йде гра.

- Але ж в цілому виступ «Сєвєродончанки» викликав чимало питань. Напевно для такої гри в нападі були причини?

- Так. Одна з них те, що основна зв’язуюча Ольга Балабанова майже місяць не тренувалася в повну силу – у неї були проблеми зі спиною. Наскільки міг, я ії беріг, але вона, природно, була не в кращих кондиціях, відтого шкутильгала якість передачі, а з нею і результативність атаки. А рівноцінної заміни, нажаль, немає, щоб хоч якось пересмикнути гру. До того невдала перша гра спричинила невпевненість в діях команди. Плюс на команді позначаються ті проблеми, які є у нас в місті – у зв’язку з пертурбаціями в керівництві міста команда відійшла на другий план за фінансуванням, за увагою до себе. Отже атмосфера не сама краща, щоб грати фінальні тури.

- На другому етапі трапилася місячна перерва. Як це може відбитися на результатах матчів другого туру?

- Так, згоден перерва дуже велика. Ми виходили з пропозицією зіграти в період 8-10 квітня, але, нажаль, команди-учасниці не змогли прийти до єдиної думки в цьому питанні. Може комусь така перерва піде на користь, комусь – ні.. «Сєвєродончанці» в будь-якому разі складно, адже награти щось нове, доволі проблематично з тієї кількістю гравців, яких ми маємо. Природно, що за такої перерви важливо було б зіграти кілька спарингів, але враховуючи нашу віддаленість та фінансові проблеми це, нажаль, не вдалося зробити.

- В даних обставинах якими вам бачаться складові успіху у 2-му фінальному турі?

- Звісно хочеться досягнути максимуму, а для цього треба, що більшість волейболісток зіграла максимально добре.  Якщо ви пам’ятаєте, в першій партії матчу із «Орбітою» в Тернополі у суперника випала із гри Юлія Яструб, але замість неї вдало вийшла Ганна Довгополюк. Тобто тренеру є, ким варіювати склад. Тож, думаю, що в цих фінальних матчах це стане одним з ключових факторів. Якщо в попередніх матчах можна було виховувати певні якості гравців, незважаючи на результат, то у фінальних турах такої можливості немає, адже кожне очко на вагу золота. Тож більш довша та якісніша «лава» буде чи не вирішальним фактором на цьому етапі змагань.

За матерiалами прес-служби ФВУ