Джона Спіроу призначено новим президентом і генеральним директором федерації волейболу США.

Раніше її очолював Джеймі Девіс, котрий став генеральним директором федерації водного поло США.

Спіроу з 2013 року очолював чоловічу національну збірну. При ньому команда здобула бронзову медаль в олімпійському турнірі в Ріо-2016 та Парижі-2024, а також виграла Світову лігу-2014, Кубок світу-2015 та тричі доходила до фіналу Ліги націй. Крім того, він був помічником тренера під час тріумфальної для американців Олімпіади в Пекіні-2008.

“Мій шлях у федерації волейболу США розпочався у 1997 році з посади помічника тренера команди США на Універсіаді. Розмірковуючи про команди, гравців та досвід за ці роки, я сповнений величезної подяки. Мені довірили можливість очолити організацію – це величезна честь. Я щиро вдячний раді директорів за цю честь та відповідальність. Я готовий керувати та служити”, – цитує Спіроу USA Volleyball.

Таким чином, чоловічій збірній США потрібний новий головний тренер, якщо, звичайно, Спіроу не залишить себе на цій посаді. Вже відомо, що фахівець залишив посаду головного тренера команди Каліфорнійського університету у Лос-Анджелесі, яку очолював із 2012 року. За нього команда двічі виграла чемпіонат NCAA (2023, 2024). Спіроу став першою людиною, яка виграла чемпіонат NCAA як головний тренер, помічник тренера і гравець.