Міжнародна федерація волейболу оголосила дати та місця проведення жеребкування групового етапу олімпійських турнірів у Парижі.

Жеребкування жіночого турніру пройде у Бангкоку 19 червня – за день до старту “Фіналу восьми” Ліги націй.

Жеребкування чоловічого олімпійського турніру відбудеться 26 червня у Лодзі, де пройде “Фінал восьми” чоловічого розіграшу Ліги націй-2024.

Нагадаємо, що кваліфікація на Олімпіаду для жіночих збірних завершиться 16 червня, а для чоловічих команд – 23 червня. Це останні дні групового етапу Ліги націй.

У жінок на Олімпіаду вже відібралися команда-господарка Франція, а також Бразилія, Домінікана, Польща, Сербія, Туреччина та США, які здобули перемоги на минулорічних кваліфікаційних турнірах. За світовим рейтингом на Ігри у Парижі зараз проходять Італія, Японія, Китай, Нідерланди та Кенія.

У чоловічому олімпійському турнірі вже точно зіграють Франція, Бразилія, Канада, Німеччина, Японія, Польща та США. За світовим рейтингом зараз проходять Італія, Словенія, Аргентина, Сербія та Єгипет.

olympic 2024

Світовий рейтинг матиме значення і на жеребкуванні олімпійських турнірів.

Нагадаємо, що 12 учасників вперше буде розбито не на дві, а на три групи. Першу очолить господар Олімпіади – Франція. Другу та третю – найкращі за рейтингом збірні. Інші будуть розбиті по групах за допомогою жеребкування. Спочатку по групах розподілять команди із рейтингом 4–5–6, потім із рейтингом 7–8–9. Зрештою, у третьому кошику для жеребкування команди з рейтингом 10–11–12.

На груповому етапі команди зіграють в одне коло. У чвертьфінал вийдуть по дві найкращі команди з кожної групи та одна третя команда з найкращими показниками. Перший показник – кількість перемог, другий – набрані очки, третій – співвідношення виграних та програних партій.