Головний тренер команди Джон Спіроу не чекав завершення Ліги націй-2024 і вже визначився зі складом на олімпійський турнір.

“Ми маємо 14 гравців на кожний турнір. Зменшити їх до 12 завжди дуже складно. Це був важкий вибір, бо в нас багато талановитих, працьовитих та характерних спортсменів. Достроковий вибір складу дозволить нам краще керувати навантаженням для гравців у Лізі націй, щоб забезпечити хороший баланс між тренуваннями, відновленням та підготовкою до Олімпіади”, – сказав Спіроу.

Меттью Андерсон та Девід Сміт зіграють на своїй четвертій Олімпіаді, Майка Крістенсон, Максвелл Холт, Томас Джашке та Ерік Шоджі – на третій. Кожен з них має бронзову медаль Ріо-2016. До цієї нагороди збірну привів Спіроу, котрий повезе команду на третю Олімпіаду. Його помічниками будуть Хав'єр Вебер, Метт Фюрбрінгер та Майкл Уолл.

Олімпійський досвід мають дев'ять гравців із заявки збірної США. Тейлор Ейврілл, Джефф Джендрік та Майка Ма'а дебютують на Іграх.

Запасним гравцем обрано діагонального Кайла Енсінга. Запасний під час олімпійського турніру може замінити будь-якого гравця із заявки через травму чи хворобу. Але в такому разі замінений спортсмен вже не буде допущений до участі в частині турніру.

Календар олімпійського турніру та склад групи будуть оголошені після закінчення Ліги націй, яка завершиться 30 червня.

Зазначимо, що чотири гравці збірної США минулого сезону грали в Польщі, по двоє – у Туреччині та Японії.

Склад збірної США на Олімпіаду-2024:

пасуючі: Майка Крістенсон (“Зеніт-Казань”, росія), Майка Ма'а (“Халкбанк”, Туреччина).

діагональний: Меттью Андерсон (“Зіраатбанк”, Туреччина).

блокуючі: Девід Сміт (“Закса”, Польща), Максвелл Холт (“Пекін”, Китай), Джеффрі Джендрік (“Таранто”, Італія), Тейлор Ейврілл (“Варшава”, Польща).

догравальники: Аарон Рассел (“Хіросіма Тандерс”, Японія), Торі Дефалько (“Ресовія”, Польща), Томас Джашке (“Панасонік Пантерс”, Японія), Гарретт Муагутутіа (“Аль-Ахлі”, Єгипет).

ліберо: Ерік Шоджі (“Закса”, Польща).

запасний: Кайл Енсінг (“Сен-Назер”, Франція).