Головний тренер збірної Франції Андреа Джані повідомив Стефана Буайє, що не розраховує на нього на домашній Олімпіаді в Парижі.

28-річний діагональний “Ресовії” Буайє у квітні зазнав тяжкої травми гомілкостопа у матчі чемпіонату Польщі. Очікувалося, що він встигне відновитися на третій ігровий тиждень Ліги націй-2024, проте команда відправилися на Філіппіни без нього. Стефан уже почав стрибати та оцінює свою готовність на 70%, але Джані вважає, що гравець не встигне набрати оптимальної форми до Олімпіади.

“Він повідомив мені це телефоном. Для мене наче світ зруйнувався. Це дуже сильний удар. Я боровся за те, щоб повернутись. Мені боляче”, – цитує Буайє видання L'Équipe.

Буайє у збірній Франції замінив найкращий бомбардир чемпіонату Італії Тео Фор. 24-річний нападник взяв участь у восьми матчах і набрав 68 очок за 61% реалізації атак. Жан Патрі має 78 очок у семи матчах при 49% реалізації.

На переможній Олімпіаді-2020 у Токіо пару діагональних збірної Франції складали Патрі та Буайє. Також Стефан допоміг команді виграти Світову лігу-2017 та Лігу націй-2022.