Поразка збірної Куби від Польщі (0:3) у матчі групового етапу Ліги націй-2024 дозволила збірній Сербії відібратися на Олімпіаду-2024 у Парижі за світовим рейтингом.

Кубинці обійшли б сербів у рейтингу лише у разі перемоги над поляками, а також поразки Сербії від Словенії. Кубинці не впоралися зі своїм завданням.

Таким чином, стали відомі усі 12 учасників турніру в Парижі. Це господар турніру Франція, переможці кваліфікаційних турнірів Німеччина, США, Польща, Бразилія, Японія та Канада, а також Італія, Словенія, Аргентина, Сербія та Єгипет, які відібралися за світовим рейтингом.

Збірна Сербії зіграє на Олімпіаді вперше із 2012 року. На Іграх у Лондоні команда не вийшла з групи та посіла 9-е місце. Куба пропустить другу поспіль Олімпіаду.

Жеребкування олімпійського турніру пройде 26 червня у Лодзі напередодні “Фіналу восьми” Ліги націй-2024. Позиції команд у світовому рейтингу матимуть значення.

Нагадаємо, що 12 учасників вперше буде розбито не на дві, а на три групи. Першу очолить команда-господиня Олімпіади – Франція. Другу та третю – найкращі за рейтингом збірні. Інші будуть розбиті по групах за допомогою жеребкування. Спочатку по групах розподілять команди із рейтингом 4–5–6, потім із рейтингом 7–8–9. Зрештою, у третьому кошику для жеребкування команди з рейтингом 10–11–12.