Головний тренер збірної Франції Андреа Джані назвав 12 гравців, які представлятимуть країну на домашньому олімпійському турнірі у Парижі.

У заявку увійшли всі тріумфатори минулої Олімпіади, за винятком травмованого діагонального Стефана Буайє і блокуючого Деріла Бюльтора. Замість них у Парижі зіграють Тео Фор та Квентін Жоффруа.

З тих гравців, які виграли Лігу націй-2024, у складі не буде другого ліберо Бенджаміна Дієса та 18-річного блокуючого Йоріса Седдіка. Догравальник Тімоті Карле заявлений запасним гравцем.

Нагадаємо, що запасний під час олімпійського турніру може замінити будь-якого гравця із заявки через травму чи хворобу. Але в такому разі замінений спортсмен вже не буде допущений до участі в частині турніру.

Збірна Франції на груповому етапі олімпійського турніру зіграє зі Словенією, Канадою та Сербією. Турнір пройде з 27 липня до 10 серпня.

Склад збірної Франції на Олімпіаду-2024:

пасуючі: Антуан Брізар (“П'яченца”, Італія), Бенджамін Тоньютті (“Ястшембські”, Польща);

діагональні: Жан Патрі (“Ястшембські”, Польща), Тео Фор (“Чістерна”, Італія);

блокуючі: Бартелемі Шиненьєз (“Чивітанова”, Італія), Ніколя Ле Гофф (”Монпельє”, Франція), Квентін Жоффруа (“Ле-Плессі-Робенсон”, Франція);

догравальники: Ервін Нгапет (“Халкбанк”, Туреччина), Кевін Тіллі (“Варшава”, Польща), Ясін Луаті (“Ресовія”, Польща), Тревор Клевено (“Завєрче”, Польща).

ліберо: Женя Гребенніков (“Зеніт СПб”, росія).

запасний: Тімоті Карле (“Ястшембські”, Польща).

*вказаний клуб, у якому гравець провів сезон 2023/24