Головний тренер збірної Бразилії Бернардо Резенде обрав гравців, які представлять країну на Олімпійських іграх у Парижі.

З-поміж тих гравців, які грали за Бразилію у “Фіналі восьми” Ліги націй-2024, до французької столиці не їде догравальник Маурісіо Борхес.

Запасним гравцем обрано п'ятого догравальника Енріке Онорато, який у разі потреби може зіграти на позиції ліберо. Нагадаємо, що запасний під час олімпійського турніру може замінити будь-якого гравця із заявки через травму чи хворобу. Але в такому разі замінений спортсмен вже не буде допущений до участі в частині турніру.

Резенде приводив збірну Бразилії до золотих медалей на двох Олімпіадах (2004, 2016). З тріумфаторів Ріо-2016 у нинішньому складі залишилися три гравці - пасуючий і капітан Бруно Резенде, блокуючий Лукас Сааткамп і догравальник Рікардо Лукареллі.

Фернандо Крелінг, Алан Соуза, Йоанді Леал, Ісак Сантос та Талес Хосс грали на Олімпіаді-2020, де бразильці посіли 4-е місце. Дарлан, Флавіо, Адріано, Лукас Бергманн та Онорато вперше їдуть на Олімпіаду.

Шестеро гравців збірної минулого клубного сезону виступали у бразильській лізі, п'ятеро – в Італії, двоє – у Польщі.

Збірна Бразилії на груповому етапі зіграє з Італією, Польщею та Єгиптом. Турнір пройде з 27 липня до 10 серпня.

Склад збірної Бразилії на Олімпіаду-2024:

пасуючі: Бруно Резенде (“Модена”, Італія)*, Фернандо Крелінг (“Монца”, Італія.

діагональні: Алан Соуза (“Ольштин”, Польща), Дарлан Соуза (“Сесі”, Бразилія).

блокуючі: Флавіо (“Перуджа”, Італія), Лукас Сааткамп (“Крузейро”, Бразилія), Ісак Сантос (“Мінас”, Бразилія).

догравальники: Рікардо Лукареллі (“П'яченца”, Італія), Йоанді Леал (“П'яченца”, Італія), Адріано (“Рената”, Бразилія), Лукас Бергманн (“Сесі”, Бразилія).

ліберо: Талес Хосс (“Люблін”, Польща).

запасний: Енріке Онорато (“Жойнвілі”, Бразилія).

*вказаний клуб, у якому гравець провів сезон 2023/24

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Time Brasil (@timebrasil)