Головний тренер збірної Польщі Нікола Грбіч назвав склад команди, яка зіграє в олімпійському турнірі.

Грбич повезе до Парижа трьох діагональних. В основній заявці Бартош Курек та Лукаш Качмарек, а Бартломей Болондзь – запасний.

З-поміж тих гравців, які нещодавно грали за Польщу у “Фіналі восьми” Ліги націй, до олімпійської заявки не потрапили догравальник Бартош Беднож та ліберо Якуб Попівчак. Також до останнього в розширеному списку перебували блокуючий Кароль Клос і третій пасуючий Марчін Коменда.

“Я не спав два тижні. Це було найважче рішення, яке мені довелося ухвалити у тренерській кар'єрі. Якби я обрав Попівчака, Бедножа чи Болондзя, ми не були б слабшими. Вони заслуговують на те, щоб потрапити до складу на Олімпіаду”, – сказав Грбіч в інтерв'ю TVP Sport.

Зазначимо, що 10 із 13 гравців у заявці представляють польські клуби.

Збірна Польщі на груповому етапі зіграє з Італією, Бразилією та Єгиптом. Турнір пройде з 27 липня до 10 серпня. У чотирьох попередніх олімпійських турнірах поляки програвали у чвертьфіналі.

Склад збірної Польщі на Олімпіаду-2024:

пасуючі: Марчін Януш (“Закса”, Польща)*, Гжегож Ломач (“Скра”, Польща);

діагональні: Бартош Курек (“Нагоя”, Японія), Лукаш Качмарек (“Закса”, Польща);

блокуючі: Норберт Хубер (“Ястшембскі”, Польща), Якуб Кохановскі (“Ресовія”, Польща), Матеуш Бенек (“Завєрче”, Польща);

догравальники: Вільфердо Леон (“Перуджа”, Італія), Олександр Сливка (“Закса”, Польща), Каміль Семенюк (“Перуджа”, Італія), Томаш Форнал (“Ястшембскі”, Польща);

ліберо: Павло Заторські (“Ресовія”, Польща);

запасний: Бартломей Болондзь (“Варшава”, Польща).

*вказаний клуб, у якому гравець провів сезон 2023/24

poland volley