Діагональний збірної Бразилії Алан Соуза не допоможе своїй команді у стартовому матчі олімпійського турніру проти Італії, який розпочнеться 27 липня о 14:00.

Алан через біль у лівому литковому м'язі не тренується з середи і медичний штаб збірної вирішив не допускати його до першого матчу на турнірі. Таким чином, єдиним діагональним бразильцем залишився Дарлан Соуза – молодший брат Алана.

При цьому приєднався до команди і вже зіграв у тренувальному матчі із Францією (27:25, 20:25, 23:25) догравальник Йоанді Леал. 24 липня на тренуванні він підвернув гомілковостоп, наступивши на ногу партнеру Рікардо Лукареллі. Як повідомляють бразильські видання, вночі кісточка у гравця набрякла, але після інтенсивного лікування її стан значно покращився.

Після травми Алана в основну заявку бразильців внесено догравальника Енріке Онорато, який до цього перебував у статусі запасного гравця. Відповідно до правил олімпійського турніру, заміну можна використовувати більше одного разу, а замінений гравець може повернутися до заявки, якщо відновиться.