36-річний блокуючий Марко Подрашчанін та 32-річний діагональний Олександар Атанасьєвіч після останнього матчу на олімпійському турнірі з Канадою (3:2) оголосили про завершення кар'єри в національній команді.

“Я і не мріяв, що майже 20 років гратиму за збірну. Я прийшов у команду 2006 року, коли в ній грали мої кумири, – сказав Подрашчанін, якому 29 серпня виповниться 37 років. – Я відчуваю не полегшення, а задоволення. Я завжди грав за збірну, крім тих випадків, коли мені робили операції. Для мене це було честю. Я виграв багато медалей зі збірною. Нині ми не команда для медалей, але ми намагалися. Ми зробили все, що могли, як і обіцяли. Думаю, ми залишаємо збірну у надійних руках”.

Подрашчанін у складі збірної Сербії виграв два чемпіонати Європи (2011, 2019), а також Світову лігу-2016. Також Марко зіграв на двох Олімпіадах (2012, 2024). Аналогічні досягнення і в Атанасьєвіча. Але в нього загалом шість медалей зі збірною Сербії, а у Подрашчаніна – 11.

“Матч із Канадою став для мене останнім у збірній. Я дуже радий, що цей матч виявився переможним на Олімпіаді. Це давнє рішення, я не зміню його. Нам потрібні нові хлопці, щоб удосконалювати чоловічий волейбол. Повернути його до рівня 2019 року. Майсторович, Петрич та Подрашчанін пішли, тепер моя черга. Я думаю, Урош Ковачевич теж піде.

П'ятий сет проти Франції коштував нам виходу до чвертьфіналу Олімпіади, про який ми всі мріяли. Принаймні ми виявили якийсь характер та гідність. Ми грали до кінця з Канадою та перемогли. Я пам'ятатиму це все життя. Я дуже задоволений тим, що я випробував разом із цими хлопцями”, – сказав Атанасьєвич в інтерв'ю Zurnal.rs.