В сезоні 2024-2025 рр. догравальник Євген Кісілюк та блокуючий Валерій Тодуа дебютували у чемпіонаті Польщі, який вважається одним з найсильніших у світі.

Цікаво, що “українські дебютанти” ПлюсЛіги у першому ж матчі зійшлися на майданчику в очному протистоянні. У стартовому турі команда Кісілюка “Катовіце” приймала “Бендзін”, у складі якого виступає Тодуа.

Валерій Тодуа вийшов у стартовому складі “Бендзіну” і приніс своїй команді 3 очки (1 очко – в атаці, 2 блоки).

valeriy todua

Євгеній Кісілюк вийшов на заміну у другій партії і залишався на майданчику до завершення гри. За цей час волейболіст набрав 9 очок (6 очок – в атаці, 2 ейси, 1 блок).

evheniy kisiluk

В результаті поєдинок у трьох сетах виграла команда МКС “Бендзін”.

Чемпіонат Польщі 2024-2025 рр. Чоловіки. Плюс Ліга. 1 тур

15 вересня, неділя

“Катовіце” – МКС “Бендзін” – 0:3 (27:29, 19:25, 23:25)

Зауважимо, що у головному чемпіонаті Польщі також виступають інші українські волейболісти: блокуючі Юрій Семенюк (“Проєкт Варшава”) і Юрій Гладир (“Алурон Заверче”), діагональна Вікторія Лохманчук (“Хемік”), блокуючі Марина Мазенко (“Сокол Моґільно”) і Світлана Дорсман (“Палац Бидгощ”).

Додамо, що 18 вересня у Варшаві українські волейболісти знову зійдуться в матчі один проти одного. Цього разу блокуючий Юрій Семенюк (“Проєкт Варшава”) гратиме проти Євгена Кісілюка (“Катовіце”).

Нагадаємо, що у ПлюсЛізі вже третій сезон поспіль виступає львівський клуб “Барком-Кажани”. Львів'яни розпочали сезон з поразки від чинного чемпіона Польщі. А 18 вересня о 21:30 за київським часом підопічні Угіса Крастіньша проведуть другий офіційний матч сезону і у Тарнуві зіграють проти “Ресовії”. Посилання на онлайн-трансляцію.

#нашіукраїнці – таблиця трансферів українських волейболістів в іноземні чемпіонати. Сезон 2024\25

Фото: facebook.com/mksbedzinsafacebook.com/GKSSiatkowka