У Стамбулі в районі Аташехір відкрили парк площею майже 5000 кв. метрів, якому дали ім'я капітана “Фенербахче” та збірної Туреччини Еди Ердем.

У новому міському парку зробили зони відпочинку з фонтанами, майданчик для дітей, спортивний майданчик, а також волейбольний майданчик, на який нанесли знамените зображення волейболістки. Раніше воно було використано для створення пам'ятника, який відкрили поряд зі спортивним комплексом “Фенербахче”.

“Для мене невимовне джерело гордості, що такий парк з'явився в районі Аташехір, де я прожила 16 років. Я сподіваюся, що в цьому парку нові покоління навчаться об'єднуватись, бути командою та боротися за спільні цілі. Ми прищеплюємо любов до спорту новим поколінням, і це кохання навчить говорити “ми, а не я”, – сказала Еда.

eda erdem turkey

37-річна волейболістка – легенда клубу та збірної Туреччини. Вона проводить у “Фенербахче” 17-й сезон (2008-2025). Вона допомогла клубу виграти Лігу чемпіонів (2012), клубний чемпіонат світу (2011), Кубок ЄКВ (2014) та шість титулів чемпіона Туреччини. З національною збірною вона виграла Євро-2023, Лігу націй-2023 та зіграла на Олімпіаді в Парижі.