Продовжуємо серію матеріалів, присвячених старту чемпіонату України. Зараз до вашої уваги – шоста команда за підсумками минулого чемпіонату ВК «Вінниця».

КАДРОВІ ЗМІНИ

В міжсезонні команду залишили чотири гравці, але й поповнили склад команди також чотири волейболісти – і також два догравальника та два центральних гравця. Серед тих, хто пішов з «Вінниці» – Олександр Мітла, Богдан Мазенко (перейшов в «Екодім»), Андрій Магльованний та Андрій Ліщук.

Поповнення більш суттєве. Повернувся в команду центральний блокуючий Дмитро Міщук. Минулого сезону він ніде не грав, присвятивши час лікуванню травми плеча. Потроху набирає свою оптимальну форму. Також серед придбань вихованець ХДВУФК Олександр Наложний, ще один молодий перспективний гравець Богдан Босенко. Ще одним новачком став вихованець Валерія Копилова, догравальник Кирило Передрій. Перед початком сезону він був обраний капітаном команди.

Також слід відзначити, що з догравальника в діагональні був переведений Артем Скороход. Як відзначив Олександр Бондаренко, команда була скомплектована вже в липні – у склад увійшло чотирнадцять волейболістів. 

ПІДГОТОВКА

Так рано, як в цьому році, вінницький клуб не розпочинав дуже давно – перший збір розпочався вже 26 липня. Проходив він на базі санаторію «Авангард» у Немирові до 6 серпня. Тут гравцям була запропонована швидкісна та силова робота на стадіоні, трохи попрацювали і з м’ячами. Другий збір відбувся на базі ФСТ «Колос» у Скадовську з 16 по 27 серпня, і він більшою мірою був присвячений роботі в ігровому залі. Два виїзних збори в таких умовах – це добра підмога для команди. Решту часу провели у Вінниці. Під час підготовки зіграли чимало спарингів в рідному місті, благо місті з’явився конкурентоспроможний колектив – «Екодім». За думкою Олександра Бондаренка, ця команда є основним претендентом на перемогу у вищій лізі.

Олександр БОНДАРЕНКО, головний тренер ВК «Вінниця»:

- Ми провели більш якісну підготовку до сезону, ніж за всі останні роки. Єдина невеличка проблема – ніяк не можу визначитися з основним складом, адже немає великої різниці між майстерністю та підготовленістю окремих гравців. Наприклад, наш найближчий суперника – «Барком», як показав матч Суперкубку, вже має чітку стартову «шістку».

ДРУГИЙ ЕТАП КУБКУ УКРАЇНИ

На другому етапі, який відбувся у Дніпрі, вінницький клуб здобув три перемоги, в тому числі і над  господарями майданчику в п’яти партіях. З першого місця підопічні Олександра Бондаренка вийшли в наступне коло змагань.

Олександр БОНДАРЕНКО:

- Тут нам вдалося перевірити всіх дванадцять гравців, які були заявлені. Пробували різні поєднання, різні розстановки. Матчі Кубку дуже добре допомогли нам підготуватися до чемпіонату України.

ЦІЛІ НА СЕЗОН

Олександр БОНДАРЕНКО:

- Намагатимемося боротися за медалі, але конкуренція в чемпіонаті буде надвисока.