Менеджерка “Аланти” Олена Козиряцька-Середа поділилась деякими новинами щодо чемпіонату.

Які зміни нас чекають в чемпіонаті на наступний рік?

На сьогодні нововведень немає. Можливо, з’являться виїзні тури, якщо господарі нададуть всі умови для проведення ігор (укриття, трансляцію і т.д.), але це питання остаточно ще не вирішено. Наступний сезон може початись трохи раніше, у вересні. Але точно про це ми будемо знати наступного місяця, коли буде календар чемпіонату. Окремо хочеться зауважити щодо трансляцій. Ми вийшли на новий, більш якісний рівень. Організатори намагаються залучити більше аудиторії до нашого спорту різними способами, за що їм шана. Через те, що у "Прометея" змінився ігровий склад, відпустили легіонерів, то як на мене, ігри з цією командою будуть набагато цікавіші.

Які команди гратимуть в чемпіонаті?

– Всі команди залишаються у ПВЛУ. Але це може змінитись за міжсезоння... Були питання по "Балті", на щастя вони вирішились і йдуть в наступний сезон. "Нафтуся" збирається заходити в чемпіонат, але остаточного рішення ми ще не знаємо.

Які ігрові позиції більш затребувані?

Як на мене, то не вистачає гравчинь першого темпу. Щоб це були яскраві, швидкі та неочікувані рішення в атаці. І ще, хочеться, щоб було більше зв’язуючих. Але зараз чемпіонат омолоджується, ми бачимо нові талановиті обличчя, і будь-хто може бути відкриттям року. Тому я не здивуюсь, якщо наступного сезону засяє кілька нових зірочок, які будуть прогресувати.

Дитячий волейбол, чи є в нашої команди плани розвивати цей напрямок?

Це як ніколи на часі. Діти  наше майбутнє, і волейбол так само залежить від молоді. Цей напрямок треба підтримувати, розвивати та стимулювати. До повномасштабного вторгнення в нас була фарм-команда, яка показувала непогані результати. Минулого року ми брали участь у відкритті шкільних змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», а наступного сезону в планах більш систематичний підхід до розвитку дитячого волейболу. Забігати на перед не хочеться. Але праця в цьому напрямку ведеться. Зараз шукаємо однодумців та підтримку.