Професіональна волейбольна ліга України (ПВЛУ) повернула Федерації волейболу України (ФВУ) усі права на проведення чемпіонату України з волейболу.

Після заяви Володимира Дубинського про те, що він припиняє свої повноваження на посаді президента Професіональної волейбольної ліги України (ПВЛУ), ця організація практично перестала відповідати за проведення чемпіонату України з волейболу у чоловічій та жіночій Суперлізі. Тому всі наявні документи на право проведення зазначених турнірів були повернуті до Федерації волейболу України (ФВУ). Про це в інтерв'ю sport.ua розповів президент ФВУ Михайло Мельник.

– Ми завжди проводили чемпіонати України з волейболу в усіх лігах, за винятком останніх двох сезонів, коли право на проведення турнірів у чоловічій та жіночій Суперлігах передавалися ПВЛУ, – зазначив Мельник. – Тож досвіду в цьому плані нам не позичати і я впевнений, що знадобиться зовсім небагато часу, щоб відновити роботу з організації цих турнірів. Причому ця робота вже йде повним ходом і незабаром ми оголосимо як склади учасників турнірів Суперліги, так і новий календар ігор.

Орієнтовно черговий чемпіонат України з волейболу серед команд Суперліги розпочнеться на початку жовтня.

Нагадаємо, що чоловічий і жіночий клуби “Прометей” та спортивна академія “Прометей” припинили своє існування , а інший дніпровський клуб “Аланта”–“Дніпро” шукає спонсорів.