Догравальний національної збірної України з волейболу Євгеній Кісілюк був визнаний найціннішим гравцем фінального матчу Золотої Євроліги-2024.

У протистоянні зі збірною Хорватії Кісілюк набрав 19 очок. Нападник заробив 15 очок в атаці, реалізувавши 68% атак та зробив 4 ейси.

Протягом турніру Кісілюк зіграв у 6 матчах (27 сетів) та набрав 84 очки.

Нагадаємо, що чоловіча збірна України вдруге в своїй історії виграла Золоту Євролігу. Вперше вона зробила це в 2017 році. Тоді українці обіграли Македонію (3:1). А в 2024 році в оновленому складі під керівництвом нового тренера - аргентнського спеціаліста Рауля Лосано, українські волейболіст у фіналі здолали команду Хорватії (3:1).

Чоловіча збірна України продовжить сезон збірних у Кубку претендентів-2024, де боротиметься за путівку до найпрестижнішого комерційного турніру - Ліги націй. Суперником України у чвертьфіналі стане команда Чилі. Детальніше про формат та інших учасників у нашому спеціальному матеріалі.

Нагадаємо, що жіноча збірна України не змогла пробитися до фінальної частини Золотої Євроліги та втратили шанси відібратися на Кубок претендентів-2024 завдяки рейтингу.