Дворазовий олімпійський чемпіон та дворазовий володар премії MVP Олімпіади Ервін Нгапет продовжить кар'єру на батьківщині.

Кілька тижнів тому 33-річний догравальник писав у соціальних мережах, що чекає найкращий контракт в історії, однак у результаті опинився у французькому “Пуатьє”.

“Я щасливий, що гратимуть у Пуатьє. Моя сім'я живе тут, діти вже ходять до школи. Мета для мене не заробити гроші, а допомогти запустити новий проект та відродити клуб мого міста”, – заявив Ервін.

Тим часом у його контракті є опція “залишити команду” наприкінці 2024 року у разі надходження цікавої пропозиції.

“Я залишаю собі можливість піти наприкінці грудня. Але я впевнений, що проведу у команді весь сезон”, – сказав Нгапет в інтерв'ю France Bleu Poitou.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Alterna Stade Poitevin Volley-Ball (@alternaspvb)

Зазначимо, що Ервін почав займатися волейболом саме у Пуатьє. Його батько Ерік Нгапет у 1999 році привів місцеву команду до перемоги у чемпіонаті Франції. Минулого сезону “Пуатьє” посів 11-те місце у французькій лізі.

Нгапет гратиме у команді під 86-м номером. Це номер департаменту Пуатьє. Звичний для француза 9-й номер зайнятий хорватським догравальником Тіно Ханжичем.

Попереднього разу Нгапет грав у чемпіонаті Франції у сезоні 2010/11 за “Тур”. Після цього він виступав за італійські клуби “Кунео” та “Модена”, російські клуби “Кузбас” та “Зеніт-Казань”, а також турецький “Халкбанк”.

Цьогорічний сезон француз розпочав в індонезійській “Джакарті”, за яку зіграв на клубному чемпіонаті Азії, де команда виборола “бронзу”.

Ервін НГАПЕТ: “Ми мали гасло: ніякої тактики – ми отримуємо задоволення”