В новому сезоні 2024-2025 рр. у чемпіонаті України з волейболу серед жіночих команд Суперліги зіграє п’ять команд.

Ними стали “Буковинка” (Чернівці), “Добродій-Медуніверситет-ШВСМ” (Вінниця), СК “Балта” (Балта), “Галичанка-ЗУНУ” (Тернопіль) та “Нафтуся” (Трускавець).

Як бачимо, у майбутньому чемпіонаті не зіграють чинні чемпіонки країни СК “Прометей” та срібні призерки Суперліги “Аланта”. Обидва клуби припинили своє існування. Також від участі в елітному дивізіоні відмовилася рівненська “Регіна-МЕГУ”. Цей колектив знову виступатиме у Вищій лізі.

За інформацією сайту volleyball.ua, Суперкубок України-2023 розіграють брозовий призер Кубка України-2024 СК “Балта” та бронзовий призер Суперліги 2023\24 ВК “Буковинка”.

За інформацією ФВУ, на першому етапі команди гратимуть у форматі “кожен з кожним”, по два матчі вдома і на виїзді. Всі п'ять учасників мають змогу приймати поєдинки чемпіонату вдома. Кожна команда на першому етапі проведе по 16 матчів.

Плей-оф розпочинається з півфінальної стадії. Команда, яка посяде п'яте місце на першому етапі, завершує змагання. Півфінальні і фінальна серія гратимуться до трьох перемог.

Суперкубок України-2024 розіграють “Епіцентр-Подоляни” та “Житичі-Полісся”

У чоловічій Суперлізі 2024\25 зіграють 8 команд

Стали відомі суперники українських команд у єврокубках